På Visitnorways hemsida kan du läsa mer om Norge och alla variationer av resmål – för alla smaker.

På en halvö, belägen på en av de mer dramatiska sträckorna längs den vackra kuststräckan i Nord-Norge, ligger Bodø. En gammal stad omgiven av ett häpnadsväckande kustlandskap där himlen lägger sig ner mot havet i en mjuk omfamning; bergen som fantasieggande torn runtomkring. Hit flyger man direkt från Arlanda och Stockholm – en dryg timme som landar en i ett landskap som påminner om det man kan finna på andra sidan av jordklotet.

Här bor man med fördel vid själva kajkanten mitt i Bodø. Många hotell, så som lyxiga Thon Hotel Nordlys, som med höga glasrutor blickar ut över vattnet, har dörren mer eller mindre vid de guppande båtarna – som om morgnarna skjutsar äventyrslystna turister och besökare ut i det norska landskapet. Rummen här kostar från 1307 kronor natten för två vuxna och två barn, beroende på när man väljer att resa.

Börja morgonen här med en stärkande frukost med blicken mot de blå vidderna. Det är sedan dags att ta sig an den sprudlande naturen. Kring Bodø tronar berg som bjuder in till att bestigas av de med energi och spring i benen. Annars är det många som riktar ögonen mot ett världskänt naturfenomen: Saltstraumen.

33 kilometer ut från Bodø ligger världens starkaste malström. När tidvattnet är som starkast strömmar det – var sjätte timme – 400 miljoner m3 vatten. Allt genom det 150 meter breda och 3 kilometer långa sund som pressar massorna upp i hastigheter nära 20 knop. Det är en syn som man aldrig kommer att glömma. De dolda krafter som får det blöta att rusa och hoppa.

Vill man så är det möjligt att fiska i det rika vattnet vid strömmen. Här finns torsk, gråsej, havskatt och hälleflundra. Hyr utrustning vid stranden – eller fiska direkt från båten. Samtidigt kan man passa på att utforska den rika övärlden. Ta en rundtur och se med egna ögon vad som trollbundit så många andra tidigare. En kuststräcka som är svindlande att blicka ut mot.

Är man sedan rädd för att dagen, efter detta äventyr, ska ta slut finns det goda nyheter. Så här långt norrut går solen aldrig ner om sommarnätterna. Gå längs stränderna när du kommer tillbaka till Bodø och kajkanten. Eller spela en magisk runda golf – nedsänkt i det orangea ljuset. Mer information om Bodø och andra fantastiska resmål i Norge hittar du på länken nedan.

På Bodø hemsida kan du läsa mer om den vackra kuststaden och alla äventyrliga aktiviteter.
Thon Hotel välkomnar dig till stadens vackraste boende – med havet som närmsta granne.

Boendetips i Bodø:

Thon Hotels: finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. På Thon Hotels hemsida hittar man aktuella priser där bland annat Thon Hotel Nordlys finns att boka från 796 kronor per natt för två vuxna.