På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

När man planerar sin drömresa är det lätt att man tänker på ställen som Asien, Sydamerika och USA. Men du behöver inte åka så långt för att få en upplevelse i absolut världsklass. Det räcker med att åka till vår granne i väst som erbjuder en helt annan värld.

Hardanger, i Fjord Norge , lockar turister från hela världen, och det är inte någon tillfällighet. Det brukar beskrivas som en av Norges vackraste regioner, och då förstår ni ungefär vad ni kan vänta er.

Här finns två nationalparker, två av Norges nationella turistvägar där du kan beundra fjordar, vattenfall och glaciärer.

Mellan mitten av juni till slutet på september, och beroende på snömängd, kan du testa på glaciärvandring – en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Under fem, sex timmar tar erfarna guider med dig upp på glaciären Folgefonna.

En annan populär tur, kanske den populäraste av alla i Hardanger, är vandringen till Trolltunga. Man får räkna med att det tar åtta-nio timmar, men det är värt det. Trolltunga är den mest spektakulär klippformationen i Norge och efter en dags vandring kan du sitta på klippavsatsen som skjuter ut horisontellt från fjällsidan, 700 meter ovanför vattenytan, och blicka ut över en nästan overklig utsikt.

Om du vill uppleva den sagolika naturen från marknivå finns det en fjordkryssning längs Hardangerfjorden. Fjorden är 179 kilometer lång (näst längst i Norge) och 800 meter djup, och då får du se både vattenfall och Folgefonnaglaciären på nära håll.

På Hardangerfjords hemsida kan du läsa mer om vad du kan göra i det storslagna området.

På Fjord Norges hemsida kan du läsa om andra platser som är värda ett besök.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.