Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Gillar du vacker natur och friluftsliv? I så fall är ett besök i Vesterålen i Nord-Norge ett måste. Vesterålen är en ögrupp strax norr om Lofoten och här är det enkelt att hålla sig sysselsatt.

Regionen brukar beskrivas som ett paddel-paradis, för både erfarna paddlare och nybörjare. Området med vackra fjordar och idylliska öar är som gjort för att uppleva i en havskajak.

Vill du hålla dig på land finns det gott om vandringsleder. De senaste åren har 70 nya vandringsturer skapats i området. Den mest populära leden är Dronningruta, som är en 15 kilometer lång tur längs kusten och över fjället. För att göra vandringen extra minnesvärd kan du göra den på natten när midnattssolen lyser upp omgivningen.

Men det området är mest känt för är ändå valarna, som lever i havet på yttersidan av Vesterålen. Om du åker på valsafari här är det 100 procent valgaranti – och att se havets jättar i sitt rätta element är en upplevelse du kommer att bära med dig resten av livet.

Nu finns det även möjlighet att åka på valsafari vintertid. Från oktober/november är det möjligt att se späckhuggare, knölvalar, grindvalar och sillvalar. På dessa resor har du också ett gyllene tillfälle att se örnar.

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i Vesterålen.

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.