Läs mer om vad Bergen och andra platser i Fjord Norge har att erbjuda.

Bryggen är en av Bergens mest populära turistattraktioner med sina fina restauranger, verkstäder för konstnärer och hantverkare, små butiker och kontor.

Promenera längs de smala gränderna med den unika och färgglada träarkitekturen, köp handgjorda presenter i unika designer och ät på någon av skaldjursrestaurangerna.

Det gamla hamnområdet är mest känt för att ha haft stor betydelse under det tyska Hansaförbundets handelsimperium från 1300-talet till mitten på 1500-talet.
Bryggens område fungerade som ett av Hansans huvudkvarter, varifrån handeln styrdes i 400 års tid med kontroller av all import och export.

Det finns även två museum i området, Bryggens Museum med medeltida fynd som grävts fram och Hansamuséet i en av de gamla Hansabyggnaderna. Här kan du få en inblick i hur köpmännen levde på 1700-talet.

Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Foto: Terje Rakke

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thon Hotels.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.