På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Røros i Trøndelag är ingen vanlig stad – här är staden i sig den största turistattraktionen. Det är som att kliva in i ett enda stort friluftsmuseum, med skillnaden att människor faktiskt bor och arbetar här, i typiska byggnader från 16- och 1700-talet.

Hela stadskärnan med dess trähusbebyggelse är med på UNESCO:s världarvlista – en av få gruvstäder i världen som är det. För att få hela den fascinerade historien om denna unika stad bör du gå en guidad stadsvandring.

Mat är den andra grejen som förknippas med området. Matälskare från hela världen kommer hit för att äta och uppleva matkulturen, som av många anses vara den främsta i hela Norge.

I stort sett allt här är ekologiskt och närodlat och turisterna bjuds på allt från ren, lax och öring till ostar och charkprodukter. Vissa av de gamla gårdarna håller öppet för allmänheten och där kan du se hur ett lantbruk fungerar.

Staden ligger bara ett stenkast ifrån Funäsdalen i Sverige, och det många kanske inte nämner är att Røros är omgiven av fantastisk natur. Vill du uppleva den kan du hyra en cykel och utforska de tre nya cykelvägarna som utgår från Røros centrum.

Här kan läsa mer om vad du kan göra i Trøndelag.

På Røros hemsida finns information om vad du kan se och uppleva i staden.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Med Widerøe kan du enkelt, snabbt och billigt flyga i hela Norge. Bland annat erbjuder man unika biljetter från 2 790 kronor som tillåter dig utforska hela Norges kustlinje. Läs mer på Widerøes hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.