På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Trondheim grundades för över 1000 år sedan, år 997, av vikingakungen Olav Tryggvason. Drygt 70 år senare påbörjades bygget av domkyrkan Nidarosdomen.

Från omkring 1050 fram till reformationen var domkyrkan ett betydande resmål för pilgrimer från hela världen. En tradition som återupplivades när pilgrimsleden invigdes år 1997.

Byggnaden har skadats av eldsvådor flera gånger och ödelades nästan helt 1537, men den har byggts upp och är i dag en väldigt populär turistattraktion. Varje år kommer cirka 400 000 personer från alla jordens hörn för att titta på den mäktiga domkyrkan i Trondheim.

Vill du lära dig mer om denna historiska stad, Norges tredje största, finns det guidade turer att gå. Annars kan du besöka medeltidsgården Stiklastadir, med aktiviteter både inomhus och utomhus – uppskattat både bland de äldre och de yngre.

Trondheim är även känt för sitt rika kulturliv. Är du intresserad av konserter, festivaler, museer, teatrar eller butiker kommer du garanterat att hitta något som passar dig.

När du ändå är i Trøndelag kan du passa på att besöka den gamla gruvstaden Røros, som är ett enda stort friluftsmuseum och hela stadskärnan och dess trähus skyddas av UNESCO.

Här kan läsa mer om vad du kan göra i Trøndelag.

På Trondheims hemsida finns information om vad du kan se och uppleva i staden.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.