På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

När ett område har en nationalpark skryter de gärna om det. Men det är inte många ställen som kan stoltsera med hela sex olika (!) nationalparker, men det kan man i Fjell Norge och därför går området under namnet Nasjonaparkriket.

Bland många naturupplevelser här finns norra Europas högsta berg Galdhöpiggen som är 2 469 meter över havet. Här får även de mest erfarna klättrarna sig en utmaning.

Den vilda naturen ger också möjligheter till andra fartfyllda aktiviteter än brant bergsklättring. Sjoa räknas som en av världens bästa raftingfloder, och det är en garanterad adrenalinkick att försöka ta sig i kajaken.

Vill du hålla dig på land och ta dig runt på cykel i stället finns det gott om möjligheter i Fjell Norge. Här finns otaliga stigar och bergsstigar som är anpassade för cyklister.

Är du på jakt efter hög fart ska du bege dig till Hafjell, där OS avgjordes 1994. Men på sommartid är det perfekt för mountainbike-cykling.

Om du föredrar lite lugnare semestrar och gillar djur ska du åka till Dovrefjell, där den utrotningshotade och fascinerade myskoxen lever. Under juni och september arrangeras safariturer till fots där besökarna med all sannolikhet stöter på det över 200 kilo tunga djuret.

Myskoxen utvecklades för flera miljoner år sedan i Centralasien och den är vårt sista urtidsdjur. Mammutarna och de andra urtidsdjuren utrotades under den senaste istiden, men myskoxen överlevde och går alltså att se i Dovrefjell.

Läs mer om Nasjonalparkriket här.

I Fjellnorge finns några av de mäktigaste naturupplevelserna i världen. Läs mer om området här.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.