På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Vesterålen är känt för mycket, men det är två saker som framför allt lockar turisterna till vackra staden i Nord-Norge och det är valarna och midnattssolen.

Slå ihop dessa två fenomen och åk på valsafari en sommarnatt och det är garanterat något man kommer att berätta för barnbarnen.

Det företag som först började med valsafarin var ”Hvalsafari Andenes” och de har hållit på i 25 år och vet exakt var och hur valarna rör sig. Tack vare den långa erfarenheten kan de erbjuda något så unikt som 100 procents valgaranti.

Det betyder att om man inte får se val på sin första tur får man plats på nästa avgång det finns plats – utan någon extra avgift. Skulle man av någon anledning inte ha möjlighet att åka med på nästa tur får man pengarna tillbaka.

En normal tur med valupplevelser och fotografering brukar ta mellan två och fyra timmar. De har även ett valmuseum, där man får veta allt om världens största havsdäggdjur.

Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.