Hos Visit Norway kan du läsa mer om Norges fantastiska utbud i sommar.

Allt fler har upptäckt skönheten med vårt västra grannland och det är något som Fjord Tours har tagit fasta på. De anordnar resor till de mest besökta platserna i Norge och du kan själv välja om vill vara borta i flera dagar eller åka på en dagsutflykt.

En av deras populäraste turer är den kring Sognefjorden – och det är inte så konstigt. Området har gång på gång beskrivit som världens vackraste resmål och med Fjord Tours hjälp kan du vara säker på att du får uppleva allt.

Sognefjorden kallas ”fjordarnas kung” och det är inte bara Norges längsta, utan även världens. Fjorden kantas dessutom av ett magnifikt landskap.

Rundresan går under namnet ”Sognefjord i ett nötskal” och då ingår bland annat att åka expressbåt på fjorden samt tågresor genom spektakulära landskap med Flåmsbanan och Bergensbanan. På vägen kan du stanna till i små pittoreska byar som Flåm och Voss.

Den äventyrstörstande kan även lägga till aktiviteter som garanterat får hjärtat att slå. Som till exempel åka RIB-båt, kajakuflykt eller en vandringstur till Jostedalsglaciären.

Blir du sugen på att uppleva ”världens vackraste resmål”? I så fall ska du åka till vårt västra grannland mellan den 1 maj och 30 september, då den populära turen finns tillgänglig.

Här kan du läsa mer om "världens vackraste resmål" på Sognefjords egna hemsida.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.