Här kan du läsa mer om Norge och det breda utbudet.

Innherred är samhället som har den fantastiska golfbanan på 18 hål belägen på en halvö i Trondheimsfjorden. Med närhet till många större städer har därför Trones golfbana i Verdal blivit populär främst hos närbelägna golfintressenter som känner till den annorlunda banan.

Golfbanan är en skog- och parkbana som är belägen så att en fantastisk utsikt över fjorden och stora delar av Innherred går att njuta av under hela golfrundan. För en golffantast som gillar natur är banan svårslagen och en chans att kombinera med andra häftiga aktiviteter.

Ta in på det toppmoderna hotellet som blev klart år 2007 och är beläget på samma ställe som St Olav föll år 1030. Här bor du mitt i historien där Egge museum erbjuder utställningar från vikingatiden fram till i dag med bland annat en komplett anläggning från 1800-talet.

Här finns också en av Norges mest kända hällristningar, Bølareinen, på en i princip lodrätt vägg som är en del av ett större hällristningsfält. Också ett perfekt tillfälle att gå byvandring i Steinkjer och höra om hur staden blivit återuppbyggd flera gånger.

Under vandringen som tar en timme får vi veta hur delar av staden brann ner i början på 1900-talet och byggdes upp i jugendstil. Tyvärr blev delar av staden bombad under andra världskriget och nästan hela centrum förstördes. Man får se de fyra distrikten som staden är indelat i mellan floden och järnvägen och efter turen kommer du se på staden på ett helt annat sätt.

Besök Innherred för mer information om golf, historia och de möjligheter de erbjuder.

Foto: Visitinnherred.com och Stiklestad golfklubb

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thon Hotels.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.