Här kan du läsa mer om händelserika staden Trondheim.

Med start i Trondheim, Norges tredje största stad, når man enkelt det stora fiskeparadiset som heter Trondelagskusten. Trondheim är den kulturella, livliga studentstaden som närmast kan liknas vid italienska Venedig, där husen står tätt intill vattnet.

Endast tre mil från Trondheim hittar du tusentals små paradisöar och skär som omger skärgården runt öarna Hitra, Frøja och Sula. Här finns allt som krävs för ett fiskeäventyr utöver det vanliga vilket är orsaken till att sportfiskarna samlas då rekord snarare är en regel än undantag.

Bakom den stora mängden fiskar ligger temperaturen som gör att arter som torsk, bleka, kolja och kungsfisk frodas. Dessutom finns det goda chanser att fånga lubb, långa, makrill och hälleflundra. 2011 var det en lycklig fiskare som tog senaste rekordet när han fångade en hälleflundra som vägde hela 158 kilo och uppmätte 2,35 meter. Som tur är erbjuder de olika fiskeorterna hjälp med både fiskeutrustning och båt för att vem som helst ska ha chansen på de stora fångsterna.

Förutom ett fantastiskt fiske finns här möjligheter till en rad andra aktiviteter som fågelskådning, dykning, örn- och sälsafari men även cykel- och vandringsturer. Allt upplever man givetvis i Norges fantastiska natur som har otaligt med utmärkelser från National Geographic för deras oförstörda och unika natur.

Läs mer om fantastiska Trondelag på deras hemsida.
I Norge finns något för alla – läs mer på Visitnorways hemsida.

Foto: Terje Rakke/Nordic life, CH

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thons hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.