Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

För många är semesterresor förknippade med sol, bad och lugn och ro, men det passar inte alla. Därför är det tur att ställen som Hardanger finns.

Här kan du nämligen ta det lugnt och njuta av naturen om du vill, men om du är mer rastlös och vill röra på dig kryllar det av alternativ. Till exempel kan du Via Ferrata-klättra, med utsikt över fjordarna. Då får du klättra upp för den branta bergsväggen med hjälp av en vajer.

Om du föredrar att hålla dig på marknivå finns det ett gäng turer som du antingen kan ta dig igenom till fots eller på cykelsadeln. Från juni till september kan du hajka i bergen, runt de närliggande sjöarna eller till och med uppe på en glaciär.

Självklart finns det även vattenaktiviteter att testa. Du kan prova på att paddla kajak i Hardangerfjorden, eller varför inte forsränning? Du gör aktiviteterna i en vacker omgivning, med grönskande träd och uppe på bergstopparna ligger fortfarande snön kvar.

Läs mer om Fjord Norge och Hardanger på Visitnorways hemsida.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thon Hotels.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.