På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

I hjärtat av Norge ligger regionen som har fått namnet Fjellnorge. Det är bara några timmar med bil eller tåg från Oslo flygplats och området erbjuder en unik variation av upplevelser och aktiviteter.

Här bjuds man på gastronomiska upplevelser, arkitektur, kultur och varierande landskap. Porten till Fjellnorge är den populära staden Lillehammer, som 1994 var värd för vinter-OS. Staden ligger vid ingången till Gudbrandsdalen och är därmed en perfekt utgångspunkt för en äventyrlig resa i Fjellnorge.

I området finns sju av landets nationalparker och det här är paradiset för alla som gillar att vandra. Till exempel finns här Galdhøpiggen, Norges högsta topp (2 469 m), och en bit därifrån ligger en av Norges populäraste vandringsleder som går över Besseggen.

Spektakulära bergstoppar och utmanade stigar för cyklister och vandrare är något som ofta förknippas med området, men Fjellnorge är så mycket mer. Här finns till exempel helt otroliga fiskemöjligheter. I Mjøsa, Norges största insjö, är det många som vill testa fiskelyckan och det är inte ovanligt att någon får upp en öring på tio kilo.

Men det djur som ändå får symbolisera det här området är den mäktiga myskoxen. Dovrefjell är den enda platsen i Europa som kan stoltsera med en frisk stam med myskoxar, och här kan man komma det utrotningshotade djuret väldigt nära. Det finns nämligen myskoxesafaris till fots och förhoppningsvis får man syn på något av de cirka 300 djur som finns i området.

I Fjellnorge finns några av de mäktigaste naturupplevelserna i världen. Läs mer om området här.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.