På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Jotunheimen, som betyder jättarnas hem, är ett högfjällsområde i Fjellnorge som ligger cirka 25 mil norr om Oslo och omfattar cirka 3 500 kvadratkilometer.

Inom det här området finns djupa dalar, kristallklara insjöar, älvar och en hel del berg. Det finns mer än 200 toppar som mäter över 2000 meter över havet och att det är en uppskattad plats för vandrare och klättrare är lätt att förstå.

Faktum är att ända sedan 1800-talet har det här varit ett populärt resmål. Först var det mest bybor och vetenskapsmän som kom hit, men i samband med att den norska turistföreningen bildades 1869 började fler och fler hitta hit. 1980 blev det en nationalpark och nu är det ett av Norges populäraste turistmål.

Den högsta punkten i Jotunheimens nationalpark är på Galdhöpiggen, som är Nordeuropas högsta berg och mäter 2 469 meter över havet.

Många tänker kanske att Galdhöpiggen består av skarpa klippformationer som bara klättringsexperter, som är vana vid karbiner och som knappt vet vad svindel är, klarar av. Men så är det inte.

Motionärer med någorlunda bra fysisk status kan nå toppen – och det är en av anledningarna till att det här är ett så populärt turistmål – med vyer som alla kan nå och uppskatta.

I Fjellnorge finns några av de mäktigaste naturupplevelserna i världen. Läs mer om området här.

Foto: Chris Arnesen

Boendetips i Fjell Norge:

Thon Hotels: finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. På Thon Hotels hemsida hittar man aktuella priser och hotell med fantastiska lägen.