Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Under vinterhalvåret är Strynfjället ett av de snörikaste områdena i hela Norge. Men varför åker ingen skidor?

Sanningen är nästan lite märklig. Det är helt enkelt för mycket snö så rasrisken blir för stor för att vistas på fjället.

Det här fenomenet gör att Stryn Sommerski blivit ett populärt tillhåll för de som vill hade bästa av vinter och sommar. Från slutet av maj är förhållandena lämpliga och liftarna öppnas för besökare. Känslan av att åka skidor i kortbyxor och t-shirt är surrealistisk och förmodligen en av de häftigaste upplevelser man kan ha som skidfrälst.

När solen gassar mitt på dagen kan föret bli lite väl slaskigt – men det är inget problem. Då är det bra att skifta till våraktiviteterna. Många föredrar att sätta sig en snödriva och njuta av vårsolen medan andra beger sig ner till fjordarna för att surfa.

Skidåkning och surfing på samma plats – under samma årstid. Stryn och Nordfjord är ett praktexemplar på att Norge är överraskningarnas land.

Läs mer om Stryn Sommerski på Nordfjords hemsida.

Foto: Olav Standal Tangen

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.