Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Tromsø
Går ibland under smeknamnet ”Nordens Paris”. Här kan besökarna ströva bland lugna fiskebyar eller gå på livliga musikfestivaler. Midnattssol och norrsken är två andra saker som lockar.

Kirkenes
Precis som med Tromsø är det många internationella turister som kommer hit på grund av de mäktiga naturfenomenen, midnattssol och norrsken. Rensafari och hundspann är två uppskattade saker att göra här.

Bergen
”Porten till fjordarna” kallas staden och den har gjort sig känd som en stad där det händer mycket, med bra restauranger och nattliv. En utmärkt utgångspunkt för dagsturer på fjordarna.

Longyearbyen
Ligger på Svalbard och är det perfekta resmålet för den som vill uppleva det arktiska klimatet och karga naturen. Under fyra månader går solen aldrig ner här och vill du se isbjörnar är det till Svalbard du ska åka.

Ålesund
1904 förstördes stora delar av staden, men nu har den byggts upp och är alltså en av de populäraste städerna i Norge. Hit kommer många för att uppleva arkitekturen och stadens härliga omgivningar.

Lillehammer
Kanske fortfarande mest känd som staden som arrangerade vinter-OS 1994, när Sverige tog OS-guld i bland annat ishockey. Än i dag är det en av Norges mest besökta skidorter, som lockar både barnfamiljer och de som gillar mer utmanande backar.

Bodø
Ligger en bra bit norr om polcirkeln och inte långt från världens starkaste malström. En charmig stad, som ligger på en halvö på en kuststäcka vackert belägen i Nord-Norge. Har ett flygmuseum som många uppskattar.

Trondheim
Norges teknikhuvudstad, med ett livligt studentliv. Här finns också en katedral från 1200-talet, och många andra historiska sevärdheter, samt Skandinaviens största träplats. Norges tredje största stad.

Stavanger
Norges fjärde största stad, med en intressant historia som sträcker sig ända bak till Medeltiden. Här blandas gammalt och nytt på ett intressant sätt. Staden har också ett rikt kulturliv

Oslo
Norges huvudstad och tillika landets största stad. Tusen år gammal och bjuder på mängder av upplevelser. Allt från Michelinrestauranger, teater, cykling och vandring i skogarna utanför staden.

Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.