På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Lillehammer var värd för vinter-OS 1994 och förknippas av förklarliga skäl därför mycket med slalombackar, skidspår och snygga hockeystraffar. Men den norska staden är så mycket mer än så.

Många tänker inte på att det är ett paradis, även på sommartid. Vissa av anläggningarna som byggdes för olympiaden kan användas även när det inte är snö. Du kan till exempel åka mountainbike i slalombackarna eller testa hjulbob i olympiaparken. Med hjälp av en auktoriserad förare kan du komma upp i 100 km/h.

I de närliggande fjällområdena finns hela sju nationalparker där det finns en hel del att se och göra. I Rondane nationalpark är det bara att ta på sig vandringskängorna och sedan börja utforska de mäktiga fjälltopparna som ger dig en magisk utsikt.

Eller varför inte passa på att bestiga norra Europas högsta berg Galdhøpiggen (2 469 meter över havet)? Om du är på jakt efter fascinerande urtidsdjur ska du besöka Dovrefjell, där den uppskattade myskoxsafarin finns.

Som grädde på moset ligger Lillehammer vackert beläget vid Norges största sjö Mjøsa – en drömplats för alla fiskeälskare. Här finns totalt 20 olika fiskar, och särskilt eftertraktad av sportfiskarna är sjöns öring, som kan väga över 15 kilo.

Lillehammer kommer förmodligen alltid i första hand att vara förknippat med OS 1994 och vintersporter, men som du hör finns det massor att se och uppleva även under sommarmånaderna.

Här kan du läsa mer om vad som finns att uppleva i Fjell Norge.

På Lillehammers hemsida kan du läsa mer om vad som finns att göra i staden.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.