Läs mer om Trolltunga och Fjord Norge på Visit Norways hemsida.

Trolltunga är ett av Norges mest spektakulära fjäll och vandringen längs dess bergstoppar har gått och blivit en världskänd turistattraktion.
Det är däremot är inget äventyr för dig som blir trött i benen efter någon timme.

Vandringen, med målet att nå en stenspets som liknar en tunga och sticker ut över ett stup, tar omkring åtta timmar. Den kräver en viss grundfysik och inte minst ett gott tålamod.

Väl uppe vid den omtalade tungspetsen är utsikten häpnadsväckande. Men för den höjdrädde rekommenderas inte en titt nedför stupet.

Du kan göra vandringen mellan juni och september. Trolltunga ligger vid byn Skjeggedal, strax intill staden Tyssedal.

Här kan du läsa mer om fantastiska Fjord Norge och andra platser i Norge.

Foto: Till Hanten

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thon Hotels.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.