Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visit Norways hemsida.

Många tänker kanske att man måste åka en bit in i Europa för att få klättring i toppklass, men det behövs inte. Det räcker med att vända blicken västerut.

I Norge, speciellt i de norra delarna, finns det flera ställen med bra klättringsmöjligheter. Lofoten är känt som ett klättringseldorado och en bit därifrån ligger Vesterålen, som har potential att bli ett riktigt klättringsparadis.

Området är mest känt för valsafarin och paddelmöjligheter, men det satsas mer och mer på klättringen.

Klättringsområdet vid Trollskåla har fått en upprustning de senaste åren och nu finns det 14 olika vägar att ta sig upp på toppen. Den fysiskt krävande klättringen är verkligen värd besväret. När man når toppen är panoramautsikten över havet helt enastående.

Något som många uppskattar är att det finns klättringsmöjligheter för alla, oavsett om man är nybörjare eller mer rutinerad.

Foto: Christer Gundersen

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i Vesterålen.

På Nordnorges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.