På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

I Odda ligger en av Norges mest kända fjordar, Hardangerfjorden. Bara att stå rakt upp och ner och titta på den är en njutning, men att se den från ett av bergen i Odda är en upplevelse.

Att klättra till toppen kan verka svårt, men man behöver inte vara expert för att ta sig upp, utan vanliga motionärer klarar också av det.

Detta tack vare att man satt fast stålbyglar i bergsväggen för att man ska ta sig upp enklare. Detta kallas Via Ferrata-klättring, och kommer från Italien. Under första världskriget byggde man fotsteg och handtag för att militären snabbare skulle ta sig fram genom det bergiga landskapet.

Via Feratta betyder järnväg på italienska och har blivit oerhört populärt över hela världen. I Odda finns två leder, en enkel och en mer utmanade, där man kan ta sig upp för den branta bergsväggen.

En annan upplevelse på hög höjd man inte får missa i området är Trolltunga, och om man vill ha mer än bara klättring kan man ta sig dit via Himmelstigen. Den inleds i Ringedal med en vandring genom imponerande attraktioner och norsk historia. Sedan är det cykling i sju kilometer längs en sjö.

Därefter ska man upp 200 meter, på en bergsplatå, och dit tar man sig med Via Ferrata-klättring. Sedan är det bara en kilometer till Norges mest spektakulära klippformation, Trolltunga, som är 1100 meter över havet.

Foto: Scott Sporleder

På Sognefjords hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.