Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Hur kul och intressant kan en tågresa egentligen vara kanske du tänker? I så fall har du aldrig åkt den timmeslånga resan från Myrdal till Flåm, som är en av världens brantaste tågresor på vanlig räls.

Sträckan heter Flåmsbanan, och är en av Norges mest imponerade turistattraktioner. Tidigare i år hade ”Lonely Planet Traveller” med Flåmsbanan på listan över ”Världens otroligaste tågresor” och utsåg den till ”värdens vackraste tågresa”.

Här är ett utdrag ur motiveringen ” När man ser den i verkligheten kommer dess storslagna dimensioner fram: en våghalsigt slingrande färd från Hardangerviddas trädlösa platåer ner till mynningen till en av Norges mest spektakulära inlopp: Aurlandsfjorden.”

Tågresan erbjuder några av Norges vildaste och mest dramatiska vyer. På den ungefär 20 kilometer långa färden åker du genom 20 tunnlar, förbi floder som flyter genom raviner, gårdar som klänger sig fast i bergssluttningarna och vattenfall i de snötäckta bergen.
Tågbanan tog cirka 16 år att bygga och blev klar 1940.

Här hittar du mer information om Flåmsbanan.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.