På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Offersøy, i Nord-Norge, har gått från att vara en handelsplats (för 200 år sedan) till att i dag vara en av de populäraste fiskeorterna i hela Norge.

Och det är inte så konstigt med tanke på vad fiskebyn har att erbjuda. Här finns det möjlighet att testa på djuphavsfiske från mars till oktober. Antingen ger man sig ut på vattnet på egen hand eller så tar man hjälp av en erfaren skeppare för att utforska de bästa fiskeplatserna.

Områdena i Nord-Norge är kanske mest känt för de fina torskarna som lever här, men förutom torsk finns det även gott om gråsej, kolja, havskatt, lubb, sill och makrill i Offersøy.

Oavsett vilken sorts fisk man vill fånga är det ett måste att ge sig ut på vattnet en natt. Här är det nämligen dagsljus dygnet runt, under somrarna, och att fiska nattetid är något som man alltid kommer att komma ihåg. Att sitta där i båten och känna hur det nappar medan solen går upp bakom den mäktiga bergskedjan i norr är ett minne för livet.

För den som är intresserad av sötvattenfiske finns det många floder och insjöar i området och den som inte vill ta med sig en massa fiskeutrustning kan enkelt hyra det på Offersøy Feriesenter. Där kan man även hyra moderna båtar på 17 fot med motorer på 50 hp, som dessutom är utrustade med ekolod och kartplotter.

Pricken över i:et under en semester är att bo bra och det kan man göra här. Nyksund Apatments Marihaugen erbjuder lägenheter med fullt utrustade kök samt balkonger med havsutsikt. Då är det nära hem efter fiskeutflykterna.

Foto: Bjørn Eide

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 5795 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.