Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Havsörnen är ett av världens mäktiga djur och finns i de norra delarna av Europa och vidare österut mot Japan, Kina, Iran och Mongoliet. Men ingen annanstans trivs de så bra som i Bodø.

Här finns den tätaste populationen av havsörnar i världen med ungefär 20 % av världens havsörnar. Så vill man se fågeln som har ett vingspann på närmare 2,5 meter är det till norra Norge man ska bege sig.

Runt Bodø finns över hundra örnar, gamla som unga. För människorna som bor i Bodø är det inget ovanligt med att se en havsörn snabbt och elegant flyga fram några meter ovanför huvudet.

Men för alla som kommer utifrån är detta en upplevelse som man tar med sig för resten av livet. För att öka chanserna att se det majestätiska djuret finns det havsörnssafari.

Guiderna är experter på området och vet exakt var havsörnarna trivs bäst. När man går på havsörnssafari är det inte ovanligt att man får se helt enastående scener som exempelvis när den stora rovfågeln störtdyker ner mot vattenytan och tar tag i fångsten med sina vassa klor.

Att ta sig till Bodø är dessutom enklare än vad många tror. SAS flyger nämligen direkt från Arlanda till havsörnarnas hemvist.

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i Bodø.

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.