På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Innherred är ett distrikt i Trøndelag som har varit en stor del av Norges historia. År 1030 stupade Norges konung St Olav här. Han var i yngre år en viking och var sedan en stor anledning till att Norge kristnades.

Men det är långt ifrån det enda med historiskt intresse här. Det finns en hel del uppmärksammade hällristningar här, däribland Bølarenen – som är en av Europas kändaste hällristningar och den gjordes för över 6 000 år sedan.

I området upptäcktes en ny hällristning – Bølamannen – år 2001, omkring 40 meter ifrån renen, och den föreställer en skidåkare. Vill du lära dig mer om historien i området finns det en hel del intressanta muséer du kan besöka.

Ett annat måste när du är i Innherred är att ta en tur på ”Den Gyldne Omvei” (den gyllende omvägen). Det är en avstickare från den kända vägen "The Golden Route", som går genom ett vackert landskap längs i norra Trøndelag.

Kör du längs E6:an tar sträckan mellan Røra och Vist 12 minuter, om du svänger av och kör den gyllene omvägen tar det åtta minuter längre, eller en dag, eller kanske till och med några veckor. För det finns en hel del att se och göra på den där korta sträckan.

Längs ”Den Gyldne Omvei” finns det en hel del gårdsbutiker och du kommer inte att behöva gå hungrig. Här finns det ett överflöd av ekologisk och närodlad mat. Lägg därtill att det finns många konst– och hantverksställen också.

För den som vill testa på någon aktivitet rekommenderas fjordfiske i Skarnsundet. Om du inte känner att du inte hinner med allt på en dag kan du vara lugn – det finns mysiga ställen att övernatta på.

På Innhereds hemsida kan du läsa mer om vad som finns att göra i området.

Här kan du läsa mer om vad du kan göra under semestern i Trøndelag

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.