Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Saknar du att åka skidor på sommaren? Lugn, det går att ordna. Allt du behöver göra är att ta dig till vårt västra grannland, där det finns skidanläggningar som har öppet på sommaren

Det största centret ligger i Stryn i norra Norge. Hit kommer alpina åkare i alla former från hela världen för att testa anläggningens stora park. Dessutom finns flera nedfarter med olika svårighetsgrader, vilket betyder att både familjer och de mest skickliga åkarna trivs här.

Basen ligger 1300 meter över havet, men via två liftar tar du dig upp på 1600 meters höjd. Väl uppe har du utsikt över fjälltoppar, fjordar, och vattenfall. Det går också att åka längdskidor uppe på toppen.

Ett tips är att komma igång relativt tidigt. Glaciärerna kan vara isiga i början, men de första solstrålarna gör att snön blir mjukare och ger fantastiskt skidåkning. På eftermiddagen kan backarna vara lite för slaskiga, men då kan man ta en kall öl, en simtur eller bara lägga sig i solen och njuta.

Här hittar du mer information om Stryn och Nordfjord.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.