Läs mer om turistvägarna i Norge på Nord Norges hemsida.

Vad är väl en resa i en bil? Den kan vara urtrist, och långtråkig och alldeles… alldeles underbar! Så är känslan när du färdas längs Norges nationella turistvägar. För den är verkligen helt underbar. Vägarna kantas av fjäll, fjordar och mängder av sevärdheter.

Ta bara vägen i Varanger, i arktiska Norge. Längs den 160 kilometer långa vägen finns två utkiksplatser som är något utöver det vanliga. Ett annat uppskattat stopp är Hamningberg. En öde fiskeby som ligger längst upp på Varangerhalvön och det är den fiskeby som är bäst bevarad sedan tiden före kriget.

Längs vägen i Ryfylke, i Fjordnorge, kan man stanna till vid vattenfallet Svandalfossen. Tar du dig tid att gå ner för trapporna kommer du riktigt nära det kraftfulla vattenflödet.
Totalt finns 18 nationella turistvägar, alla med sin charm. Så vill du ha en alldeles, alldeles underbar bilfärd – åk genom Norge.

Läs mer om alla spännande äventyr i Norge på Visit Norways hemsida.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thons hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.