Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Många människor kan bara drömma om att få uppleva norrsken och midnattssol, men inte om man är i Bodø. I den norska staden är det något som inträffar var och varannan dag.

Bodø är en fiskstad som ligger ovanför polcirkeln, och det är det geografiska läget som gör att staden kan stoltsera med ett överflöd av magiska naturfenomen.

På vinterhalvåret kan man ofta se det gröna norrskenet dansa över himlen under klara nätter. Faktum är att det alltid finns polarsken på himlen, även under dagen, men då är det för ljust för att kunna se det.

Som om det inte vore nog är det också till Bodø man ska åka om man vill uppleva mäktiga sken även sommartid, då chansen för midnattssol ökar ju närmare man kommer Nordpolen. Det här gör att Bodø lockar till sig besökare från hela världen – året om.

Förutom alla naturfenomen är chansen stor att man får se havsörn här. Ingenstans i hela världen finns det en tätare population av luftens majestäter än i denna kuststad.

En fördel med Bodø är att det är oerhört smidigt för svenskar att ta sig hit, då SAS har ett direktflyg till den norska fiskestaden från Arlanda. När det kommer till boende är Thon Hotels ett av de populäraste ställena att bo på – och det är lätt att förstå varför. Hotellet ligger centralt, precis vid havet, och för två vuxna finns priser från 796 kronor per natt.

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i Bodø.

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Bild: Frithjof Fure

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.