Läs mer om Stryn & Nordfjord på Visit Norways hemsida.

Semestra i Alperna för att åka skidor eller dra till varmare breddgrader för att bada och surfa? Ett vanligt dilemma för många som ska bestämma sig för var de ska semestra.

Det finns en lösning på problemet och det är Stryn & Nordfjord. Här kan du nämligen göra både och – under samma dag.

Trodde du att skidåkning bara var en vintersport? I så fall har du inte varit på Stryn Sommarski, som har snö året om. Är det bra väder är det inte ovanligt att folk åker i shorts och t-shirt. Det gäller dock att komma igång tidigt på dagen, för när solen står högt på himlen blir det blött i backen.

När föret för skidåkning inte längre håller är det bättre att luta sig tillbaka och ta en kall öl, eller varför inte ta dig ner till någon av insjöarna för att bara sola och bada. Eller surfa.

I Hoddevik, i Stryn & Nordfjord, hittar du de bästa surfingmöjligheterna i hela Norge. Vågorna passar både de mer rutinerade och nybörjare. Att surfa här är en naturupplevelse som du kommer att bära med dig resten av livet, då omgivningen består av kristallklart vatten och imponerande berg.

Men det är långt ifrån det enda du kan göra här. Du kan till exempel gå på häftiga vandringsturer, varför inte testa på via ferrata-klättring med fjordutsikt? Dessutom finns det aktiviteter som fiske, glaciärvandring, kajak och ridning. Ett lugnare sätt att spendera semestern på är att gå en historisk vandring i det vackra kustlandskapet.

På Fjord Norges hemsida får du fler förslag på hur du kan spendera din semester.
Här hittar du också mer information om området på Nordfjords hemsida.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.