På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Highway 1 i Kalifornien, Great Ocean Road i Australien och Kanadas Cabot Trail – tre av världens vackraste vägar som lockar turister från jordens alla hörn. Till den listan måste vi även lägga till Kystriksveien från mellersta till norra Norge.

Den 650 kilometer långa vägsträckan mellan Steinkjer och Bodø har av National Geographic Travel blivit utsedd till en av världens vackraste vägsträckor, och när du åker på den är det enkelt att förstå varför. Landskapet är många gånger nästan overkligt vackert.

Ett tips till den som väljer att åka de 65 milen är att inte stressa och ta god tid på sig för det finns en hel del stopp längs vägen som du måste göra. Här är resan och vägen så vacker att det är det som är målet, oavsett om du gör den på cykel eller i bil.

Du kan till exempel ta en avstickare till det ihåliga berget Torghatten med det märkliga hålet som man kan promenera igenom eller utforska de sju bergstopparna ”De syv søstre” (De sju systrarna). Gillar du vackra omgivningar kan du ta en utflykt till Vegaöarna, som finns med på UNESCO:s lista över världsarv.

När du ändå är vid vattnet kan du passa på att hyra en kajak och upptäcka det som finns runt kobbar och skär. Området har gjort sig känt som ett riktigt paddelparadis.

Väl på plats i Bodø är det inte långt till Norges näst störst glaciär ”Svartisen” – och här kan du testa på glaciärvandring. En utmaning, som är väl värd mödan.

På kystriksveien hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Här kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Nord Norge.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Med Widerøe kan du enkelt, snabbt och billigt flyga i hela Norge. Bland annat erbjuder man unika biljetter från 2 790 kronor som tillåter dig utforska hela Norges kustlinje. Läs mer på Widerøes hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.