Läs mer om Norge på Visit Norways hemsida.

Är du en person som har svårt att sitta still och har tröttnat på att bara ligga på en strand under semestern? I så fall finns det optimala resmålet i vårt västra grannland.

Ålesund, den största staden i Sunnmøre, kallas ”äventyrsstaden” och det är ett befogat smeknamn. Närheten till fjordar och fjäll gör att du kan uppleva den norska naturen på bästa sätt under semestern.

På vilket sätt du vill uppleva den är helt upp till dig, för det finns gott om möjligheter. Du kan paddla kanot eller kajak mitt i stan, vandra i Sunnmørsalpene, med majestätiska toppar och bördiga dalar, eller spänna fast skidorna och testa på offpiståkning i områdets unika och ändlösa ytor av pudersnö. Utsikten över fjordlandskapet gör det till en skidsemester att minnas.

För att höja pulsen ytterligare kan alla äventyrslystna testa på ”Wildlife Sea Safari” – med RIB-båt. Där kan du se Ålesund från sjöperspektiv – i väldigt hög fart, eller varför inte prova på paragliding i fjordarna? Turen stannar även till på fågelön Runde där du bland annat kan se lunnefåglar och örnar.

Inom nära räckhåll från Ålesund hittar du även Geirangerfjorden som är världsarvslistad tack vare dess fina omgivning.

Här kan du läsa om allt om alla aktiviteter i Ålesund och Sunnmøre.
Läs mer om fler spännande resmål i Norge här.

Foto: Svein-Petter Aagård, Håvard Myklebust, C H, Marte Kopperud.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thons hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.