På Visitnorways hemsida kan du läsa mer om Norge och alla variationer av resmål – för alla smaker.

Är du en person som blir lite deppig av dåligt väder och när solen inte är framme? I så fall borde du resa till Nord Norge i sommar – då kommer du garanterat att bli på bra humör.

Här kan du njuta av det otroligt vackra skenet från midnattssolen hela natten. Sedan är den uppe hela dagen, och så fortsätter det. Solen är uppe i veckor, ja, till och med månader. I Nordkap är solen uppe 1800 timmar i streck utan att gå ner.

Det finns vissa knep för att du på bästa sätt ska få uppleva den fantastiska midnattssolen. Prata med lokalbefolkningen, de har ofta de bästa tipsen på var du får de bästa vyerna och eftersom de lever med denna naturuppenbarelse till vardags delar de gärna med sig av sin visdom.

Förmodligen vill du inte titta på solen hela semestern, som tur är finns det en hel del annat att se och göra när du är i Nord Norge. Många passar på att besöka Tromsø, Nordens största stad norr om polcirkeln.

Stadens kärna är byggd i trä och ishavskatedralen är förmodligen det mest kända landmärket. Vill du se allt från 421 meters höjd ska du åka upp till Storsteinen. Här tas nästan alla turistbilder från Tromsø och det är lätt att första varför när du står där, med utsikt över den otroligt vackra naturen.

En bit därifrån ligger en annan pärla i Nord Norge – nämligen Bodø. En stad som passar den äventyrslystne. Här kan du testa på havsraftning i Saltstraumen, en av världens starkaste tidvattenströmmar, ta en kajaktur eller spela golf medan midnattssolen lyser upp banan.

Förutom allt det här kan du i Nord Norge göra allt ifrån att åka på valsafari, besöka hällristningarna i Alta till att vandra i Torghatten, klippan med sitt karaktäristiska hål. En annan fördel med Nord Norge är att det är rätt smidigt att ta sig dit. Sedan en tid tillbaka har SAS direktflyg från Arlanda till Bodø.

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Med Widerøe kan du enkelt, snabbt och billigt flyga i hela Norge. Bland annat erbjuder man unika biljetter från 2 790 kronor som tillåter dig utforska hela Norges kustlinje. Läs mer på Widerøes hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.