Här kan du läsa mer om Norge och vad som finns att göra i vårt västra grannland.

Hurtigruten har kallats ”världens vackraste sjöresa” och det är lätt att första varför. Den 400 mil långa sträckan mellan Bergen och Kirkenes bjuder på så många naturupplevelser att det är svårt att hålla koll på alla, och de varierar beroende på vilken årstid du väljer att åka. Alla årstider har sin charm.

På vintern är det en uppfriskande resa att ta sig genom det vita landskapet och andas in den klara luften, samtidigt som du har stora chanser att se det mäktiga norrskenet. Medan du på somrarna kan njuta av långa, varma dagar, det vackra vattnet och norr om polcirkeln kan du uppleva midnattssol.

Under vår och höst kommer kuststräckans alla egenheter fram bäst då årstiderna bjuder på mest variation, men oavsett när du åker kommer du garanterat att ta med dig ett minne för livet.

Du väljer själv hur länge du vill vara borta, allt från 2-4 dagar till de klassiska 6-12-dagarsresorna på fartygen, som alla är olika och har sin egna unika karaktär. Åker du någon av de längre resorna stannar du till på samtliga 34 hamnar längs resan. Det går bra att ta med bilen på fartygen, för att på så sätt kombinera kryssningen med semester på land – för det finns en hel del spännande platser att utforska.

I Bergen kan du gå en guidad tur och se den gamla hansabryggan ”Bryggen” som är med på UNESCO:s lista över världsarv, vid stoppet i Ålesund kan du besöka Geirangerfjorden – enligt många Norges vackraste fjord. I Trondheim får du inte missa Nidarosdomen, den mäktiga domkyrkan som har lockat turister i över 1 000 år. Om du har möjlighet bör du i Tromsø gå på midnattssolkonsert i Ishavskatedralen och ta en fartfylld tur med hundspann i Nord-Norges vinterland.

Ja, du hör, listan på potentiella utflyktsmål och upplevelser kan göras nästan hur lång som helst, men det som gör resan så bra är att du själv väljer vad du vill se och göra.

På Hurtigrutens hemsida hittar du mer information om resan.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.