Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Den norska turismen lockar fler och fler turister varje år. En stor anledning till det är självklart den unika naturen med alla fjordar, som får den mest beresta resenären att tappa hakan.

Fördelen med att åka till Norge, jämfört med många andra naturattraktioner i världen, är att det bara ligger några timmar bort. Ett bra ställe att åka till är Ålesund, som ofta kallas ”Äventyrsstaden”, då du kan paddla kanot mitt i stan eller åka på wildlifesafari runt ön Runde.

I området hittar du också en av Norges två världsarv – Geirangerfjorden. Men trots att den är världsarvlistad går den inte under smeknamnet ”Kungen av fjordar”. För det epitetet tillhör Sognefjorden.

Sognefjorden är Norges längsta fjord och den mäter 205 kilometer. Det är världens näst längsta fjord, bara Scoresby Sund på Grönland är längre. Om Sognefjorden är kungen är Hardangerfjorden "drottningen" bland fjordar. Den är 179 kilometer lång och längs vägen kan du testa på spännande utomhusaktiviteter och paddla kajak.

Här hittar du mer information om "kungen" och "drottningen" av fjordar.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thon Hotels.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.