Här kan du läsa mer om Norge på Visit Norways hemsida – med resmål som passar alla semestertyper.

Trondheim är en av de norska städerna med rikast historia. Vikingakungen Olav Tryggvason grundade staden, som var huvudstad i Norge fram till 1217 och Nidarosdomen, stadens domkyrka, var ett populärt resmål för pilgrimer redan på medeltiden.

För att hamna i rätt stämning bör du bo på ett ställe där du kan känna historiens vingslag. I så fall är Thon Hotel Britannia det perfekta valet. Hotellet är nästan lika klassiskt som Nidarosdomen.

Hotellet byggdes 1897 och många av hotellets lounger och hallar har bevarats för att ge en historisk känsla. Sammanlagt finns här 247 rum, 31 sviter och en spaavdelning – perfekt efter en lång dag med möten eller för en romantisk weekend.

Dessutom är hotellet centralt beläget och är en bra bas om du vill shoppa, gå på teater, testa olika restauranger eller gå ut och dansa på kvällen, och dessutom är det nära till Nidarosdomen.

Förutom den ståtliga domkyrkan och det rika kulturlivet är Trondheim även känt som en universitetsstad. Det bor cirka 30 000 studenter i staden och drygt 80 procent av landets ingenjörer har utbildats här.

Fotboll är också väldigt populärt i Trondheim. Norges bästa fotbollslag de senaste 20 åren, Rosenborg, är nämligen härifrån. Klubben har vunnit ligan 22 gånger och har nått gruppspelet i Champions League sex gånger under 2000-talet.

Oavsett vilken stad du tänker besöka i Norge kan du nästan vara säker på att du hittar ett Thon Hotell. Hotellkedjan finns på 66 platser och samtliga hotell har fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet.

Klicka här för att boka rum på Thon Hotels under din vistelse i Norge.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.