På Visit Norways hemsida hittar du massor av häftiga sommaraktiviteter.

Blunda ögonen för en sekund och tänk: Tidig morgon, midnattssolen skiner i ögonen, klargrönt gräs och du befinner dig på en plats lite norr om polcirkeln. Du ska precis slå ut på det femte hålet, ett par 4-hål. Låter det som en dröm? Ja - men det är det inte. På Salten Golf Club i Bodö kan du spela golf dygnet runt.

Har du rest land och rike runt för att spela golf och irriterat dig på att nästan alla banor ser likadana ut? Åk till Nordnorge. Här kan du få golfupplevelser du aldrig varit med om förut.

Eller vad sägs om banan i Skojmen en halvtimme söder om Narvik. Här finns världens näst nordligaste golfbana, och en märklig regel. Punkt 19 i regelboken lyder nämligen: ”Om du skjuter för långt på hål tio och träffar laxen i älven måste du bjuda alla på banan på en laxmiddag med champagne”.

Här spelar du intill 1500-1600 meter höga berg och banan ligger alldeles intill en fjord. Och självklart kan du spela golf dygnet runt.

Läs mer om golf i midnattssol på Nord Norges hemsida.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thons hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.