På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

De två sjöarna Mjøsa och Randsfjorden är några av Norges största och har gjort Gjøviksregionen till en populär plats för inbitna fiskare.

Mjøsa-öringen är känd för sin storlek. Rekordet ligger sedan 80-talet på strax över 15 kilo och även gäddan i sjön kan bli enorm – ofta över en meter. Den största gäddan som fångats i sjön drogs upp 2011 och vägde 18,6 kilo. Slår någon rekordet i sommar?

Mellan den 1 maj och 1 september är Gjøvikområdets alla vattendrag ett mekka för sportfiskaren. Bara i Mjøsasjön finns runt 20 fiskarter att håva upp. Varför inte testa spinn- och flugfiske i någon av älvarna? Förutom öring, gädda och abborre finns stor chans att få sik, karp, lake, harr och brax på kroken. Funkar inte fiskelyckan är det bara att luta sig tillbaka och njuta av den storslagna naturen.

Lugnet och tystnaden lockar många, men Gjøvik kan också sjuda av liv för barnfamiljen som söker äventyr. Mellan de hisnande naturupplevelserna går det att besöka sevärdheter som Hadeland Glasbruk, eller det mäktiga äventyrsbadet Totenbadet.

För den vetenskapsintresserade kan ett besök på Solobservatoriet vara väl värt, då det ges möjlighet att studera Vintergatans alla himlakroppar genom avancerade teleskop.

Läs mer om Gjøvik här.

I Fjellnorge finns några av de mäktigaste naturupplevelserna i världen. Läs mer om området här.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.

Foto: Morten Stensåker