På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

I en av Norges minsta, mysigaste och absolut vackraste kommuner Træna hålls årligen Trænafestivalen. En festival med fantastisk charm som lockar människor från många olika länder.

På festivalen bjuds man på populär musik i olika genrer, samt olika aktiviteter som ger en möjligheten att uppleva öarna runtomkring på ett sätt man sent kommer att glömma.

Bland aktiviteterna hittar man bland annat klättring till toppen av Trænstaven, där man får njuta av den fantastiska utsikten över Trænas hundratals öar. Klättringen är guidad och känslan på toppen är sagolik.

Är det inte höga toppar man vill nå kan man istället segla. Det finns olika sätt att ta sig ut till ön Træna, men inget slår segelbåten. SeilNorge anordnar därför veckolånga segelturer både till och från festivalen där man får uppleva de fantastiska miljön som omringar Træna.

Vill man skåda miljön på ett snabbare sätt kan man åka en guidad båttur runt några av Trænas mest beundransvärda öar. Även denna lite mer simpla aktivitet är himmelsk och kommer aldrig att göra någon besviken.

Att Træna är ett paradis råder det inget tvivel om – speciellt inte när Brittiska The Guardian har listat Trænafestivalen som en av de bästa festivalerna i Europa man troligtvis inte hört talas om.

Att åka till Træna gör du smartast via Kystriksveien – en av världens mest fantastiska transportsträckor som bjuder på obeskrivliga sevärdheter och mängder med naturattraktioner längs vägen.

Foto: Olav Breen & Anne Valeur

På Kystriksveiens hemsida kan du läsa mer om vad som finns att göra efter vägen.

Boendetips längs Kystriksveien:

Thon Hotels: finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. På Thon Hotels hemsida hittar man aktuella priser – se vilka möjligheter som finns om man vill besöka Traenafestivalen.