Har du sett en av världens coolaste klippor?
Kolla in populära Trolltunga här på Visit Norways hemsida!

I en stor undersökning utförd av National Geographic har världens bästa resmål utsetts. Tidningen tog hjälp av 437 experter som fick i uppgift att utvärdera de 133 bästa resmålen i världen.

I bedömningen av destinationerna tog man bland annat hänsyn till deras hållbarhet och hur pass bra äktheten togs tillvara.

En enig expertis gav Fjord Norge full pott, 85 poäng av lika många möjliga, vilket resulterade i en första plats.
– Det känns fantastiskt. Vi är ett litet land men har mycket att erbjuda turisterna. Fjord Norge är en otrolig region med magnifik natur. Att färdas på de norska fjordarna är en upplevelse du sent glömmer, säger Norges turistchef i Sverige, Robert Nygårdhs.

Motiveringen till vinsten löd att regionen tar tillvara på den unika naturen samtidigt som man säkerställer ett levande fjordlandskap, med såväl fastboende som genuin kultur.

Här hittar du mer information om otroliga Norge.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thon Hotels.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.