Här kan du läsa mer om spännande expeditioner på Svalbard.

Ett av de mer exotiska resmålen som man kan tänka sig på jorden – Svalbard. Den som vill testa på vildmarksliv i arktisk omgivning kan här få chansen till sitt livs stora äventyr.
Den arktiska sommaren är kort och intensiv. På Svalbard finns mängder av spännande upplevelser som kajakpaddling, dagsturer och inte minst vildmarkscamping för en spännande sommar.

Svalbard Wildlife Expeditions har sin bas i Ymerbukta, långt från civilisationen. En tredagars tur i det arktiska vilda landskapet startar med en båttur från Longyearbyen till basen där utsikten mot glaciären Esmarkbreen är slående.
De kommande dagarna fylls sedan av trevliga och spektakulära upplevelser med kajakpaddling, vandring på glaciär och fina turer till fots i området.

Djurlivet på Svalbard är något mycket speciellt. Här finns en sjättedel av jordens alla isbjörnar – populationen av björnen är faktiskt större än den mänskliga. Livet i havet är också mycket rikt och under en kajaktur kommer man så nära som det faktiskt går, utan att bada förstås. Kring Svalbard finns bland annat blåval, sillval, långfenad grindval, grönlandsval, vitvalm knölval, späckhuggare, kaskelot, grönlandssäl, knubbsäl och mycket mer. Listan kan göras lång över de hämpnadsväckande djuren som får många att aldrig någonsin glömma sitt Svalbardäventyr.

Turerna med Svalbard Wildlife Expeditions har hyllats på internet av tidigare besökare. Många ger Svalbard Wildlife Expeditions högsta betyg och kan tänka sig att göra samma resa fler gånger. Speciellt guidernas kunskaper om djuren och naturen verkar ha uppskattats mycket.

Läs mer om Norges alla fantastiska destinationer på Visitnorways hemsida.

Foto: Tommy Simonsen, Svalbard Wildlife Expeditions

Praktiska restips:

Hotell: Besök ett av Rica Hotels närmre 80 hotell i Norge och Sverige. Varför inte börja dagen med deras flerfaldigt prisbelönta frukost? Läs mer på Ricas hemsida.

Resor: Med Widerøe kan du enkelt, snabbt och billigt flyga i hela Norge. Bland annat erbjuder man unika biljetter som tillåter dig utforska hela Nord Norge. Läs mer på Widerøes hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.