Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

När någon visar upp en bild på långa vita sandstränder som ligger mot ett blått gnistrande vatten tänker många direkt på ställen som Karibien, USA:s västkust och länderna kring Medelhavet.

Men om man tittar noga på den här bilden ser man snötäckta berg i bakgrunden – och det ser man inte på stränderna i Karibien eller vid Medelhavet. Det här är Ramberg och att bada norr om Polcirkeln, på en sådan fantastisk plats, är fascinerande.

Ramberg är bara en av många sagolika stränder i Lofotenområdet, och alla som varit här håller med om att det är en upplevelse att ligga på stranden, bada och samtidigt se de snötäckta bergen skjuta upp från vattnet några kilometer därifrån.

Ett populärt sätt att komma till dessa unika stränder är att ta någon av alla turer, antingen till fots eller på cykel, som finns på Lofotenöarna. En av de mest uppskattade turerna är den från Flakstadøy till Røst

Då inleds dagen med ett dopp i Ramberg och via utkiksplatsen Akkarvikodden, går turen till små mysiga samhällen där man kan njuta av måsklippor, god mat, vackert landskap och många intressanta muséer.

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Foto: CH Visitnorway

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.