På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Vi backar bandet knappt 1000 år tillbaka i tiden, till år 1070. Då skapades hamnområdet Bryggen och knappt 130 år senare hade det blivit en av de viktigaste platserna i hela Norge – och fortsatte att vara det under hansatiden.

Under 100 års tid var Bryggen landets administrativa huvudstad och ända fram till mitten av 1700-talet var Bryggen en av Europas viktigaste handelsknutpunkter.

Stora delar av området brann ner 1702, men det har byggts upp i samma stil för att bevara den historiska känslan. Sedan 1979 skyddas området, 13 fastigheter och 61 byggnadsminnen, av UNESCO och det här är en av de populäraste turistattraktionerna i hela Norge.

Förutom de historiska vingslagen förknippas Bergen ofta med fjordar och vacker natur, då staden är en perfekt port till de majestätiska fjordarna.

Närheten till havet gör staden till en viktig fiskestad och här finns flera restauranger som är specialiserade på fisk- och skaldjur. Här kan man avnjuta klassiska norska rätter som exempelvis fiskpaj och fiskkaka.

Bergen erbjuder en perfekt mix av historia, vacker natur och god mat. För den som vill bo bra är Thon Hotels ett strålande alternativ. Hotellet ligger vid Bryggen och det går att hitta rum från 1186 kronor per natt för två personer.

Här kan du läsa mer om Thon Hotels och boka ditt boende – ett perfekt alternativ då de finns över hela Norge.

På Visit Norways hemsida kan du läsa mer om Bergen och andra platser som är värda ett besök.

Foto: Robin Strand.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.