För att resan kan gå här


Fjordarna avbyter varandra med höga klippor och vacker natur. Oavsett om du åker bil eller Hurtigruten får du enkelt tillgång till den vackra naturen.

För att en bilresa genom landet knappast blir tråkig


Branta berg, vattenfall men framförallt en fascinerande väg. Trollstigen visar på framstående ingenjörskonst och arkitektur byggd med enkla redskap redan på 1930-talet.
På Thon Hotels hemsida finns mer information och du hittar boende för två vuxna och två barn från 1 095 kronor per natt i området.

För att solen aldrig går ner på över två månader


I Nord Norge är solen uppe i över två månader i streck. Ett perfekt tillfälle att få ut max av semestern genom att exempelvis spela golf mitt i natten.

För här finns världens starkaste saltström


I Bodö möts Ytre Saltenfjord med Skjerstadfjorden (Indre Saltenfjord) och skapar naturfenomenet. Strömmen är tre kilometer lång och på det smalaste stället bara 150 meter bred. Bodö erbjuder dessutom fantastiskt fiske, natur och historia.
Här kan du läsa mer om Bodö och saltströmmen. Just nu boende för två vuxna och två barn från 1 307 kronor per natt.

För att du kan paddla här...


För att få helt klart vatten behöver man inte åka till andra sidan jorden, det finns betydligt närmare än så.

Se fler mäktiga naturbilder av Tomasz Furmanek på hans Instagramkonto.

... Och här


Bland fjordar och glasklart vatten är det svårt att förstå hur nära man faktiskt är Sverige.
Och boende vid havet... Just nu boende för två barn och vuxna från 1 295 kronor per natt.

För att städerna kan se ut så här


Norrmännen själva har röstat fram staden ovanför, Ålesund, till Norges vackraste stad. Men den är ändå bara en i mängden av flera fantastiska kuststäder.

För att Norge har lockat turister sedan medeltiden


Nidarosdomen började byggas redan på 1000-talet. Pilgrimer har rest till området ända sedan medeltiden för att hänföras.
Läs mer om den historiska marken och hitta boende för två barn och två vuxna i Trondheim från 1 445 kronor per natt.

För att du kan åka skidor och surfa på samma dag


I Stryn erbjuder man summerski. Här är det för mycket snö för att kunna åka på vintern och på senvåren börjar man gräva fram liftarna för att kunna öppna i maj om vädret tillåter. På lägre höjd kan man samtidigt njuta av sandstränder och surfing av hög klass.

För att de har fantastiskt fiske i underbar natur


Lofoten hyllas bland annat av världens största resemagasin LonelyPlanet och det är lätt att förstå varför. Här finns ett fantastiskt fiske och en natur som alla bör uppleva någon gång.
Bo bredvis havet nära till fisket från 1 495 kronor för två vuxna och två barn per natt.

För att utsikter och natur som denna finns i överflöd


Det finns få länder som är så bortskämda som Norge med så många olika och unika naturinslag att superlativen snabbt tar slut. På länkarna i texten och nedan kan du läsa mer om aktiviteter och platser i det fantastiska grannlandet.

På Visitnorways hemsida kan du läsa mer om alla dessa ställen och se varför de lockar turister från hela världen.

Foto: Tomasz Furmanek, Frode Wiggen, Mattias Fredriksson, Olav Standal Tangen, Andrea Giubelli, Rune Nilsen, Sverre Hjørnevik, Knut Oddvar Hustad.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.