Här kan du läsa mer om Norge och det breda utbudet.

Det är inte alltid lätt att välja mellan att åka till Alperna för att åka skidor eller dra till något varmare land för att njuta av strandlivet. Det många missar är då att rikta blickarna mot vårt västra grannland, där kan du göra både och – under samma dag.

I Nordfjord finns det mesta som norsk natur har att erbjuda - glaciärer, sjöar, fjordar och berg. Här finns över 200 vandringsleder, som varje år lockar mängder av turister och vill man inte gå själv kan du ta dig runt i de vackra fjordlandskapet på hästryggen.

Ett annat alternativ är att åka till Stryn Summer Ski Centre där du kan åka skidor på sommaren och när solen ligger på är det inte ovanligt att åkarna bara har bikini eller shorts på sig. De höga bergen och nordiska klimatet gör att man kan åka skidor här i stort sett året om. Anläggningen ligger drygt tusen meter över havet och liften tar dig ytterligare 600 meter upp.

Inte långt därifrån ligger Stad där förutsättningarna för att surfa är strålande. Stränderna är kilometerlånga och vita och i bakgrunden tornar de vackra bergen upp sig. Länge var det här en oupptäckt skatt, men nu vallfärdar folk hit - till en av Norges vackraste surfingplatser. Det perfekta stället för stora upplevelser med små avstånd.

På Nordfjords hemsida kan du läsa mer om alla möjligheter som finns där.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotel som finns på 66 platser, bara i Norge. Samtliga hotell har dessutom fått det norska miljöcertifikatet Miljøfyrtårnet. Läs mer på Thons hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Under resan besöks hela 34 hamnar och ni ser bland mycket annat Nordkap, Trollfjorden, Lofoten och den undersköna Helgelandskusten. Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.