Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Mitt i golfströmmen reser sig den tio mil långa och 1000 meter höga Lofotenväggen ur det djupa vattnet. Den mäktiga naturen med branta fjällväggar, kritvita stränder och smaragdgröna vikar har gjort Lofoten till ett populärt resmål för folk från hela världen.

Den ansedda tidskriften National Geographic, som finns i 27 olika språk, var nyligen på besök i Lofoten, och de blev tagna av det natursköna området och utsåg den norska pärlan till ”världens vackraste örike”.

Det är inte enda gången som Lofoten hyllas. Även bokförlaget Lonely Planet har omnämnt det som världens vackraste ögrupp.

Många som besöker Lofoten fascineras över känslan att tiden tycks stå stilla här – det är så långt ifrån storstadsbullret man kan komma. I stället kan man njuta av de typiska fiskestugorna, konstgallerierna och träkyrkorna.

Lofoten är betydligt mycket mer än bara storslagen natur och vackra omgivningar. Här finns en hel del aktiviteter för den som vill få lite puls under semestern.

Den som vill surfa ska bege sig till Unstad, där världens nordligaste kvalitetsvågor finns. Området passar både nybörjare och proffs. Alla som trivs i vattnet bör även testa på ögruppens snorkling. Förutom färgglada fiskar kan man också få dyka bland vrak med en guide.

Området är dessutom perfekt för fiske, cykling, kajak och djuphavs-rafting. Det finns även möjligheter att spela golf. Banan ligger vackert beläget vid vattnet och när midnattssolen är det enda som lyser upp de nio hålen finns det få upplevelser som kan matcha denna.

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Foto: Chris Craggs.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.