Läs mer om Norges alla spännande destinationer på Visitnorways hemsida.

Många som planerar semestern i Nord-Norge har nästan oändligt med möjligheter för en fantastisk upplevelse. En kanske mindre känd, men väldigt lättillgänglig, pärla här är Bodø.

Sommarnätterna här är helt magiska. Så här långt norrut går solen aldrig ner och därför bör du se till att hålla dig vaken långt in på natten. Du kan vandra barfota på de solvarma klipporna, eller kanske spela golf på Bodø Golfpark medan midnattssolen lyser upp banan.

På tal om mäktiga ljus, är du här mellan september och april finns goda möjligheter att uppleva norrsken, då staden ligger under ett elliptiskt bälte runt den magnetiska nordpolen där chanserna är särskilt goda att kunna få se det skimrande nattljuset dansa över himlen.

Ett annat måste när du är i Bodø är ett besök i Saltstraumen, världens starkaste malmström. Naturens krafter kommer att få dig att häpna. Var sjätte timme strömmar 400 miljoner m3 vatten genom det 150 meter breda och tre kilometer långa sundet.

Om du vågar kan du testa på havsrafting i Saltstraumen – ett populärt inslag för många turister. Fler vattenaktiviteter du kan göra i området är att ta en tur med RIB-båt, fiska eller utforska kusten i kajak.

Bodø kan dessutom erbjuda badstränder av absolut toppklass och för alla vildmarksintresserade är kulturområdet Misvær/Skjerstad ett självklart val. Det är ett av Nord-Norges äldsta områden och här kan du njuta av den totala tystnaden när du sitter på en frusen sjö och pimplar öring.

Lägg därtill att Bodø har ett väldigt populärt nattliv, och du förstår att det finns något för alla, oavsett ålder och intresse, i denna semesterpärla. Dessutom är det oerhört smidigt för oss svenskar att ta oss hit, eftersom SAS flyger från Arlanda direkt till Bodø.

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i Bodø.

På Nord Norges hemsida finns information om andra spännande platser i området.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Med Widerøe kan du enkelt, snabbt och billigt flyga i hela Norge. Bland annat erbjuder man unika biljetter från 2 790 kronor som tillåter dig utforska hela Norges kustlinje. Läs mer på Widerøes hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.