På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Familjer och andra större sällskap som gillar att resa tillsammans vet att det kan vara svårt att välja resmål, då det är många viljor som ska säga sitt. Något som underlättar valet av resmål är om destinationen kan erbjuda lite olika upplevelser för att passa alla – och det kan Bergen.

Oavsett om du gillar vandring och natur, kultur och historia eller kanske bara vill njuta av god mat är Norges näst största stad ett perfekt resmål – oavsett årstid.

Staden brukar kallas ”porten till fjordarna”, tack vare närheten till fjordarna, och det gör samtidigt Bergen till en optimal utgångspunkt för fjordkryssningar och actionfyllda aktiviteter, så som mountainbikecykling i bergen, klättring eller forsränning. När du ska fylla på depåerna kan du gå förbi fiskmarknaden som har ett gigantiskt utbud av färsk fisk och skaldjur.

Från Bergen kan du snabbt ta dig upp till naturområdena på fjället Fløyen, och dit tar du dig via bergsbanan Fløibanan. Den nervkittlande färden tar sju minuter och väl uppe på toppen får du en panoramisk utsikt över staden.

För alla historieintresserade finns det en hel del att upptäcka i den medeltida staden. Hansahamnen Bryggen med sina karaktäristiska färgglada hus finns med på UNESCO:s lista över världsarv.

Något annat som är förknippat med Bergen är kultur. År 2000 blev den utsedd till Europas kulturhuvudstad, och det var ingen tillfällighet. Här är det full fart hela året och det finns i stort sett alltid en revy, dansföreställning, teater eller konsert du kan titta på.

Här får du mer information om Bergen – Norges näst största stad.

På Fjord Norges hemsida kan du läsa om andra platser som är värda ett besök.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.