På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

De flesta som har sett en westernfilm har någon gång tänkt att man själv skulle vilja sitta där på hästryggen och rida fram i den vackra naturen.

Det finns ett enkelt sätt att uppfylla den drömmen även om man inte själv äger en häst, och man behöver inte åka till andra sidan Atlanten för att skritta fram i sagolik natur, utan det räcker med att åka till vårt västra grannland.

Venabustallen, en timme utanför Lillehammer, ligger mitt i det vackra fjällandskapet och har mer än 35 års erfarenhet av att anordna turistturer på hästryggen. Och vare sig man är nybörjare eller mer erfaren ryttare kan man vara med. För här finns hästar som passar alla åldrar och alla nivåer.

Den som inte har ridit så mycket tidigare får gå en grundläggande kurs och sedan lära sig lite om hästpsykologi. Men oavsett hur mycket man har hållit på är det alltid en guide som följer med på varje tur.

Man väljer själv hur länge man vill vara borta. Det finns allt från timmesturer till dags- och helgutflykter. Då får man uppleva djupa raviner, klättra i berg och se fantastiska vattenfall. Att se det här till fots eller på cykel är häftigt, men det blir garanterat ännu mäktigare från hästryggen.

I Fjellnorge finns några av de mäktigaste naturupplevelserna i världen. Läs mer om området här.

Foto: C H – Visitnorway.com

Boendetips i Fjell Norge:

Thon Hotels: finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. På Thon Hotels hemsida hittar man aktuella priser och hotell med fantastiska lägen.