På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

1. Pilgrimsvandringen i St. Olavs fotspår

Norges skyddshelgon kung Olav II Haraldson klev i land i Selånger, Sverige och marscherade sedan in i Norge. Nu kan du gå samma vandring och avslutningen, Nidarosdomen, domkyrkan i Trondheim, är oerhört mäktig.

Foto: Visit Norway


2. Turen till Trolltunga

Det finns ingen brist på panoramavyer i Norge, men den mest natursköna får du förmodligen på Trolltunga, i Skjeggedal. Klippan är 1100 meter över havet och skjuter rakt ur från klippformationerna. Resan dit kan vara tuff, men bilderna du får från Trolltunga är värd varje svettdroppe.

Foto: Scott Sporleder
På Visit Norways hemsida kan du läsa mer om dessa ställen och olika resealternativ.


3. Valsafarin i Stø

Många drömmer om att få se valar i det fria, och i fiskesamhället Stø, i Västerålen, kan drömmar bli sanna. Här finns några olika val- och sälsafarin som åker ut till sjöss med middnattssolen som lampa.

Foto: Mårten Bril


4. Turen genom Trollstigen

Här är en resa som inte alla vågar sig på, men om du gör det får du vara med om en högklassig upplevelse. Den imponerande turistvägen Geiranger-Trollstigen slingrar sig fram i 10,6 mil och längs vägen får du se UNESCO-skyddade Geirangerfjorden, branta klippor, vattenfall, bördiga dalar och mycket mer.

Foto: Visit Norway


5. Båtluffen med Hurtigruten

Det finns många sätt att uppleva Norge, men det populäraste är att göra det på de djupa fjordarnas vattenyta omgiven av de branta bergen. Hurtigruten, världens vackraste sjöresa, erbjuder en kryssning som tar dig från Bergen till Kirkenes och du kan själv välja hur länge du vill vara borta och vilka platser du vill stanna extra länge på.

Foto: Visit Norway
Här hittar du mer information om Hurtigruten och olika resmål i Norge.


6. Fisketuren i Lofoten

Här finns det gott om idylliska fiskesamhällen som präglas av röda stugor, fiskebåtar och ställningar med torkad fisk. Ön är en perfekt utgångspunkt för djuphavsfiske och förutom att fiska och njuta av den sagolika naturen kan du testa kajakpaddling eller cykla bland bergstopparna.

Foto: Mattias Fredriksson.


7. Stadsvandringen i Bergen

Arkitekturen i Norges näst största stad är något speciellt. Särskilt trähusen i hamnen brukar dra blickar åt sig, och stadsdelen är numera världsarvslistad av UNESCO.

Foto: Scott Sporleder
Visit Norway har samlat flera intressanta resmål som Bergen på sin hemsida. Läs mer om detta här.


8. Fågelskådningen runt Vegaöarna

Strax söder om polcirkeln ligger öarna som är Norges egna Galapagos. De hisnande vackra Vegaöarna är en dröm för fågelskådare och de drygt 6 000 öarna är hem för den sällsynta ejdern.

Foto: Traenafestivalen


9. Isbjörnssafarin på Svalbard

Här ser man den lurviga nallen i sin rätta miljö. Svalbard bjuder på en av världens mest exotiska natur, där isbjörnen kanske är det mest häpnadsväckande inom det arktiska djurlivet. Men kom ihåg att hålla avståndet – isbjörnen är ett av de farligaste rovdjuren i världen.

Ole Joergen LioddenMer information om andra aktiviteter och fantastiska platser i Norge hittar du på länken nedan.

På Visit Norways hemsida kan du läsa ännu mer om vad som finns att göra i Norge.

Praktiska restips:

Hotell: Besök gärna Thon Hotels som finns på 66 platser i Norge. Ett perfekt sätt att kombinera en aktiv semester med en avslappnande hotellupplevelse. Fler bra restips och erbjudanden på utvalda orter hittar du på Thon Hotels hemsida.

Resor: Hurtigruten - Världens vackraste sjöresa. Följ med på en fantastisk tur från Kirkenes till Bergen. Med nya Packat & Klart erbjudandet är upplevelsen närmare än någonsin – från 6371 SEK (inkl. flyg och hotell). Läs mer på Hurtigrutens hemsida.

Mer läsning: Är du intresserad av en sommarsemester i Norge och vill läsa mer om alla de fantastiska aktiviteter landet erbjuder? Läs mer på Visit Norways hemsida.