Ett barn behöver din hjälp. För 100 kr/månad kan du göra skillnad.

Hon driver Skandinaviens största matblogg och har hundratusentals besökare varje vecka. Men 34-årige Jenny, kvinnan bakom framgångssagan Jennys Matblogg, brinner minst lika mycket för något annat – sitt fadderskap i Plan International.
– Jag blev fadder i november 2015. Jag bestämde mig ett par veckor innan dess, sedan sökte jag runt bland de olika hjälporganisationerna innan jag bestämde mig för Plan International, säger hon.

Tillsammans med sin make och deras fyra barn är Jenny fadder till den 8-årige pojken A Huy från Vietnam. Genom Plan International har de goda möjligheter till kontakt med fadderbarnet.
– Vi har skickat brev där barnen har målat teckningar och skrivit hälsningar. Vi sände med lite kritor och små leksaker, så nu inväntar vi svar, säger Jenny.

Ett barn behöver din hjälp. För 100 kr/månad kan du göra skillnad.

Familjens bidrag går inte bara till pojken utan till hela den fattiga, vietnamesiska byn så att de kan få rent vatten och skolgång.
– Jag får information hemskickat med framsteg som Plan International gör i området. Det känns fantastiskt.

Framöver finns dock större planer än så. Jenny och hennes familj har pratat om att följa med på en av Plan Internationals fadderresor för att hälsa på A Huy, och de funderar även på att stödja fler barn som faddrar.
– Mitt motto är ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”. Att bli fadder var ett viktigt beslut för oss i vår familj, och vi hoppas på att bli fadder för ytterligare ett barn inom kort, säger Jenny.

Ett barn behöver din hjälp. För 100 kr/månad kan du göra skillnad.

Om Plan International:
Plan International är en av världens största barnrättsorganisationer med verksamhet i 72 länder, varav 51 programländer och 21 insamlingsländer. År 2015 berörde Plan Internationals arbete fler än 200 miljoner människor – där hälften var barn.
Plan Internationals vision är en värld där alla barn kan förverkliga sin fulla potential i samhällen som respekterar deras rättigheter. Just nu arbetar organisationen med fokusområden som: att alla barn ska få en identitet och ett födelsebevis, att alla barn ska ha tillgång till trygga platser samt att alla barn ska få fullfölja en utbildning.
Plan International Sverige har ett 90-konto och arbetet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Det innebär att max 25 procent av insamlade medel får gå till administration. År 2015 var Plan International Sveriges administrationskostnader 15,9 procent.
Hjälp barnen till en bättre framtid – bli Planfadder här!