Här finns alkomätaren som använder säker och pålitlig teknik.
JUST NU: Här får du 100 kronor rabatt på Dignitas AM 4000.

Siffrorna är så tydliga den kan bli – man blir en extremt mycket sämre förare om man har alkohol i blodet. Enligt siffror från Väg- och trafikinstitutet, VTI, ökar risken att omkomma i trafiken med 12 gånger om man har 0,2-0,4 promille i blodet. Enligt MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund, ökar olycksrisken med hela 100 gånger om man har 1,0-1,5 promille.

Vilket ju borde göra det till ett enkelt val att inte sätta sig i bilen när man är alkoholpåverkad. Ändå görs omkring 525 onyktra resor varje timme – eller 4,6 miljoner per år. Ungefär 75 personer dör årligen i trafiken på grund av alkohol.
– Varje dag kör omkring 15 000 personer onyktra i trafiken – många vet inte ens om det. Men det är så enkelt att se till att man är nykter, det tar 20 sekunder att göra en blåsning och sedan är det bara att köra, säger Peter Forsman.

Just att många inte vet om det är en stor del av problematiken – man kanske tog ett par glas kvällen innan och tror att allt ska vara lugnt när man sätter sig i bilen morgonen efter. Men ofta kan alkoholen finnas kvar i blodet och förarens förmågor försämras.

Nu är det dock enklare än någonsin att se till att man är nykter i trafiken; Dignitas nyhet AM 4000 är en alkomätare som har pålitlig bränslecellsteknik som används både i privat och professionellt bruk och därmed visar korrekta resultat, till skillnad från många av de andra alkomätarna som säljs.

Dessutom fick den nyligen toppbetyg tillsammans med en mätare som kostar runt 3 000 kronor, när Aftonbladet med hjälp från MHF testade alkoholmätare. Det behöver alltså inte vara så dyrt att känna sig säker bakom ratten. Just nu får du dessutom 100 kronor rabatt på produkten, klicka in dig på länken nedan för att ta del av detta erbjudande.

Här finns alkomätaren som använder säker teknik.
JUST NU: Här får du 100 kronor rabatt på Dignitas AM 4000.